Waar moet ik op letten als ik een website bouw?

Wanneer u een website heeft, dan kan u die maar beter gebruiksvriendelijk maken voor uw bezoekers. Onderzoek heeft immers uitgewezen dat we online snel willen vinden wat we zoeken. Een site die niet gebruiksvriendelijk is, jaagt bezoekers weg, omdat ze niet meteen vinden waar ze naar op zoek zijn. Check a.d.h.v. onze onderstaande tips hoe gebruiksvriendelijk uw site is.

Kies een korte, duidelijke domeinnaam
Uw bedrijfsnaam of een korte, krachtige naam zijn gemakkelijker te onthouden.

Beperk de navigatieboom
Een erg lange en uitgebreide navigatie maakt het moeilijker voor de bezoeker om de juiste pagina te vinden.

Zorg voor een consistente navigatie die op alle pagina's gelijk is
Een navigatie die op elke pagina van uw site dezelfde structuur heeft, is herkenbaar voor uw bezoeker.

Leg geen zichtbare link naar de statistiekenpagina van uw website
Uw bezoekers hebben er geen boodschap aan hoeveel bezoekers op uw site komen.

Update de copyrightregel jaarlijks naar het juiste jaar
Zorg dat er een copyrightregel is én dat die up-to-date is. Het geeft niet alleen de indruk dat u actief bent, uw website is bovendien ook enkel beschermd als de copyrightregel correct is.

Kies een titel voor interne links
Als u de title tag van een link invult, zal bij een mouse-over op die link meer informatie verschijnen, bij voorkeur over de pagina waarnaar de link verwijst.

Gebruik ankers op lange pagina's
Ankers helpen uw bezoekers om makkelijker te navigeren, sneller naar delen van de pagina te gaan of snel naar het begin terug te keren.

Gebruikt u een beeld als link, voorzie dan ook een tekstalternatief
De tekst verschijnt dan wanneer het beeld niet verschijnt, bijvoorbeeld door netwerkproblemen of omdat de bezoeker het downloaden van beelden uitgeschakeld heeft.

Plaats naast elke beeldlink liefst ook een tekstlink
Bevat de beeldlink zelf geen beschrijvende tekst, dan voeg je best nog een extra tekstlink toe. Bepaalde iconen worden soms niet herkend.

Kies een titel voor de hyperlinks
Als u de title tag van een link invult, zal bij een mouse-over (de muisgestuurde aanwijzer beweegt over een bepaald deel van het beeldscherm) op die link meer informatie verschijnen, bij voorkeur over de pagina waarnaar de link verwijst. Bij hyperlinks mag u het webadres van de externe link gebruiken.

Voeg een icoon van het bestandstype voor files toe
Een bezoeker ziet graag welk bestandstype hij gaat downloaden als hij klikt op een link naar een externe file. Een klein icoontje zegt vaak genoeg.

Probeer zoveel mogelijk externe files als pdf te leveren
Met een pdf bent u zeker dat bijna iedereen uw file kan bekijken. Het bestand ziet er bij iedereen hetzelfde uit én uw informatie is ook veilig.

Gebruik pagina's om zoekresultaten te tonen
Een oneindig lange lijst met resultaten is moeilijk te lezen. U kan in dat geval beter pagineren (bv. 20 resultaten per pagina tonen).


Terug naar volledige lijst

Klanten aan het woord

Waarom we zo graag met hen samenwerken? Ze denken met ons mee, leven zich in in zowel onze leefwereld als die van onze klanten. Net alsof ze interne collega's zijn.
Ing. Luc De Ceuster
Zaakvoerder
Robojob
Contacteer ons →

Benieuwd naar wat Wallace & Sanders voor u kan betekenen?

Aarzel dan niet en neem contact met ons op!